Hoe reinig ik mijn bureaustoel?

Een bureaustoel die voldoet aan de Arbonormen en ook nog eens goed ingesteld is: het zijn de twee belangrijkste onderdelen van een goede bureaustoel. Toch komt er nog meer bij kijken. Een schone bureaustoel is namelijk net zo belangrijk als een goed ingesteld exemplaar. Vermoeidheid, geïrriteerde ogen en hoofdpijn kunnen veroorzaakt worden door een onhygiënische stoel. Daarnaast staat een schone stoel wel zo mooi in het interieur. Ons advies is daarom: zorg voor een regelmatige reiniging van een bureaustoel.

Waarom moet ik een bureaustoel reinigen?

Een verzorgde en opgeruimde werkplek is belangrijk. Het geeft klanten de eerste indruk van de bedrijfscultuur. Bureaustoelen met flinke gebruikssporen staan af van het interieur en geven een verkeerde indruk. Een bureaustoel wordt intensief gebruikt en heeft na enige tijd gebruikerssporen. Zo ontstaan er vlekken op de bekleding door etenswaren en drinken. Naast het esthetische aspect, draagt een hygiënische bureaustoel ook bij aan het werkplezier en de motivatie van werknemers. Een schone stoel zit prettiger dan een onhygiënische stoel.

Het kantoor is een plek waar de meeste tijd wordt doorgebracht. Een bureaustoel is een broeinest van bacteriën, fijnstof en huisstofmijt. Uit onderzoek blijkt zelfs dat een gemiddelde bureaustoel 22 keer meer bacteriën bevat dan de gezonde hoeveelheid. Dat kan schadelijk zijn, want er wordt fijnstof verspreid zodra een werknemer opstaat en plaatsneemt van zijn of haar bureaustoel. Ook worden de leuningen vettig door het vastpakken en verplaatsen van de stoel. Dit kan ertoe leiden dat werknemers gezondheidsklachten ervaren, zoals vermoeidheid.

Wanneer is een bureaustoel aan reiniging toe?

Vaak kiezen bedrijven ervoor om een stoel na een aantal jaren te vervangen. Toch is dat niet altijd nodig. Sterker nog, dat is zelfs zonde. In principe is er niets mis met de stoel. Reinigen is vaak effectiever en duurzamer dan een nieuw exemplaar. Om eventuele gezondheidsklachten te voorkomen, adviseren wij om de stoel iedere twee jaar grondig te laten reinigen. Een bureaustoel reinigen brengt talloze voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen zijn het voorkomen van gezondheidsklachten en de verlenging van de levensduur van de stoel. Je kan natuurlijk zelf de bureaustoel schoonmaken met met een stofzuiger en een doek. Maar voor een grondige reiniging raden we je echter aan de stoel door ons schoon te laten maken. Dit scheelt tijd en garandeert een goed resultaat.

Bureaustoel laten reinigen

Een bureaustoel reinigen door onze Be Clean service garandeert een hygiënische stoel. Een clean up kan in de avonduren op locatie worden uitgevoerd, zodat de dagelijkse werkzaamheden niet worden verstoord. Hoe reinigen wij de bureaustoelen? Dit doen we door middel van stoom en heet water voor een diepe reiniging. De clean up bedraagt €20,- per stoel. We kunnen op één avond meerdere stoelen reinigen met een maximum van 60 stoelen. Wil je meer weten over het reinigen van bureaustoelen? Neem dan contact op voor meer informatie of maak direct een afspraak.

a fair furniture company