Vergelijking verschillende modellen bureaustoelen

Wij willen jou en al je collega’s gewoon goed en prettig laten zitten. Dat is onze belangrijkste taak en die nemen wij dan ook uiterst serieus. Daarom hebben we verschillende collecties en heeft elk model unieke kenmerken om de ergonomie te verbeteren. Ons assortiment bestaat uit diverse prijsklassen en uitvoeringen. Zo zit er altijd een Be by Bèta stoel voor jou bij.  Hieronder lichten we de verschillende collecties en hun voordelen uit.

Be Brave 200

De Be Brave collectie is de perfecte combinatie van ergonomie én duurzaamheid. Goed zitten is een uitdaging, maar de Be Brave 200 maakt het je een stuk gemakkelijker. De stoel is voorzien van een innovatieve zitting met afgeronde voorkant, zodat je comfortabel zit op elke hoogte. Daarnaast heeft de zitting een uitsparing aan de achterkant voor de stuit. Hierdoor wordt de druk op het zitvlak optimaal verdeeld en zit je gewoon lekker.

Naast de innovatieve zitting heeft de Be Brave 200 tevens een flexibele rug. De zitting voelt direct comfortabel door de flexibiliteit van de rug die in alle richtingen met je meebeweegt. Daarbij komen de innovatieve armleggers die op verschillende manieren in te stellen zijn. Op die manier krijg je in elke houding de optimale ondersteuning. Wat je ook voor werk verricht en met welk apparaat je ook werkt. Deze ergonomische kenmerken worden gecombineerd met duurzaamheid. De Be Brave bestaat namelijk voor 54% uit gerecycled materiaal en de stoel kan voor 97% worden gerecycled.

Be Brave 250

Nóg een stapje verder gaat de Be Brave 250. Waar de rug van de Be Brave 200 in een netweave uitvoering komt, biedt de rug van de Be Brave 250 net wat meer comfort. Deze heeft namelijk een ergonomisch vormgegeven, gepolsterde en gestoffeerde rugleuning. Hierdoor krijg je een andere zitbeleving.

Be Proud 100 en Be Proud 200

Eén van onze ongekende klassiekers is de Be Proud bureaustoel. Deze bureaustoel is in verschillende modellen en kleuren verkrijgbaar: de Be Proud 100, 200 en 300. Deze bureaustoelen zijn ideale projectstoelen en worden moeiteloos aangepast aan iedere gebruiker en ieder interieur. Door de optimale steun stimuleert de stoel het dynamisch zitten. De Be Proud is perfect in te stellen en past dan ook bij meer dan 95% van de mensen binnen eenzelfde organisatie.

Verschillen tussen de Be Proud collecties

De bureaustoelen uit de Be Proud collectie hebben verschillende kenmerken. Zo heeft de Be Proud 100 een verstelbare zithoogte van 40-53 centimeter terwijl de Be Proud 200 een verstelbare zithoogte van 41-55 centimeter heeft. Daarnaast zijn de knoppen en hendels bij de Be Proud 200 voorzien van pictogrammen (wel zo handig bij het verstellen) en is er de keuze uit twee soorten armleggers (4D en NPR). De Be Proud 100 heeft geen pictogrammen en keuze uit vier soorten armleggers (NPR of niet NPR).

Hieronder een handig overzicht van de belangrijkste verschillen van de Be Proud 100 en de Be Proud 200.

Be Proud 100

– Knoppen en hendels niet voorzien van pictogrammen

– Armleggers naar keuze te bepalen

– Keuze uit vier soorten armleggers (NPR of niet NPR)

– Standaard gasveerhoogte 39 – 51 cm

Be Proud 200

– Knoppen en hendels voorzien van pictogrammen

– Armleggers naar keuze te bepalen

– Keuze uit twee soorten armleggers (4D en NPR)

– Standaard gasveerhoogte 40 – 54 cm

Kortom: op het eerste oog zijn de Be Proud 100 en de Be Proud 200 niet heel verschillend, maar in de uitvoering zijn ze dat wel degelijk. De Be Proud 100 is de basisstoel terwijl de Be Proud 200 een luxere stoel is met net iets meer verruiming. Onze Be Proud collectie hebben we ook nog uitgebreid met de Be Proud 300. Deze heeft alle kenmerken van de Be Proud 200, maar dan in stijlvol off-white. Meer te weten komen over de unieke kenmerken van de Be Proud collectie? Neem dan contact met ons op.

Be Sure 100 en Be Sure 200

De allemansvriend onder de Be by Bèta stoelen is de Be Sure 100. Op het eerste oog lijkt deze op de Be Proud, maar de rugleuning is wel degelijk anders. Zo heeft de Be Sure een gepolsterde en gestoffeerde rugleuning voor optimale steun in iedere zithouding. De onderdelen bestaan voornamelijk uit gerecycled kunststof (PP en PA) en gerecycled aluminium. Duurzaamheid vormt dus de basis van de Be Sure 100. Ditzelfde geldt voor de Be Sure 200, welke net iets anders is. Voor een overzicht van alle verschillen tussen de Be Sure 100 en de Be Sure 200 kijk je hier.

De Be Sure geeft je talloze mogelijkheden om je zithouding naar jouw wensen aan te passen. Wat je ook doet, je zit altijd goed. Om zeker te weten dat je goed zit op de Be Sure, maak je geheel vrijblijvend een proefzit. Vul je gegevens in en wij zorgen dat één van onze dealers je verder helpt; bij het kiezen en testen van een proefstoel én bij het persoonlijk instellen van de stoel. Ben je in de buurt van Breda? Kom langs in onze showroom! Van maandag tot en met vrijdag staat daar iemand klaar die je graag helpt de juiste bureaustoel te vinden.

Be Fine

Voor de prijsbewuste klant hebben we de Be Fine bureaustoel in het assortiment. De Be Fine voelt goed, oogt goed én heeft een goede prijs. Daarnaast beschikt iedere Be Fine bureaustoel over een in de hoogte verstelbare lendesteun. Dit zorgt voor een extra steuntje in de rug. Om rugklachten op de werkvloer te verminderen en zelfs te voorkomen, raden we de Be Fine aan. Deze stoel is speciaal ontworpen om deze klachten te verminderen. Naast de extra ondersteuning in de rug, is de stoel duurzaam geproduceerd. De Be Fine bureaustoel weegt slechts 14,5 kilogram! Hierdoor is de bureaustoel gemakkelijk te verrijden. Slimme oplossingen en comfort gaan bij Be Fine dus hand in hand.

De Be Fine bureaustoelen van Be by Bèta zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De zithoogte is verstelbaar naar wens, net als de zitdiepte. Daarnaast biedt de Be Fine je de keuze uit twee soorten armleggers en een zwarte kunststof of aluminium gepolijste kruisvoet. De rug wordt in netweave of stoffen opdek geleverd. Het frame van de Be Fine bureaustoel wordt standaard in zwart geleverd.

Be Noble

De bureaustoel Be Noble combineert een tijdloos design met een hoog zitcomfort en een stevige actieve houding. Door de eenvoudige bediening van de knoppen op de stoel voelt de Be Noble als een individueel maatpak. Een ingetogen bureaustoel die tegelijkertijd een chique uitstraling heeft: De Be Noble mag gezien worden!

Een extra fijne bijkomstigheid is de toepasbaarheid voor iemand met nek-, rug- en/of schouderklachten. De Be Noble bureaustoel is namelijk verkrijgbaar met een lage rug of hoge rug. De Be Noble met de hoge rug heeft tevens een ingebouwde hoofdsteun. De basisuitvoering heeft een verstelbare zithoogte van 40-53 centimeter. De 7 centimeter zitdiepte is volledig verstelbaar met een drukknop, zodat je lekker ergonomisch zit. Met de keuze uit twee verschillende soorten armleggers pas je de stoel geheel naar je eigen wensen aan. De bureaustoel is standaard uitgevoerd met wielen voor vloerbedekking. Maar het is uiteraard ook mogelijk te kiezen voor wielen speciaal voor harde vloeren. Maak de stoel af met een zwarte kunststof of aluminium gepolijste kruisvoet en je hebt een passende en persoonlijke bureaustoel voor je ergonomische werkplek.

Be by Bèta bureaustoel personaliseren

De bureaustoelen van Be by Bèta kunnen volledig afgestemd worden op de kantoorinrichting. De Be Sure 100 en Be Sure 200 kan je bijvoorbeeld volledig personaliseren met verschillende soorten ruggen, een aangepaste kruisvoet, een zelfgekozen kleur en/of dessin en zelfs de backtag en armleggers kunnen naar smaak gemaakt worden. Daag ons uit, want dankzij de verschillende stoffen van gerenommeerde leveranciers is er altijd een kleur die bij jouw huisstijl past. Stel je eigen stoel samen en ga voor gewoon goed en prettig zitten.

Duurzaamheid

Iets wat al onze stoelen gemeen hebben is het oog op duurzaamheid. Zo zijn veel Be by Bèta bureaustoelen (waaronder de Be Brave) voor een deel geproduceerd met gerecyclede materialen. De levensduur kan tevens verlengd worden met het Be Clean onderhoudsservice. Daarnaast kunnen alle bureaustoelen aan het eind van hun levenscyclus volledig gerecycled worden. Het materiaal wordt vervolgens hergebruikt, bijvoorbeeld voor het maken van judo- en yogamatten, akoestische panelen, onderstellen van tafels en stoelen en lampen.

a fair furniture company