Fair Furnished

Fair Furnished is het label van de Fair Furniture Group voor producten die via ons Circulair Centrum een tweede of zelfs derde leven krijgen. We doen dit merkonafhankelijk en met veel zorg. Met het Fair Furnished label garanderen we dat de kwaliteit minstens gelijk is aan de originele, en we bieden dezelfde garantie. Vaak maken we de producten zelfs beter door het gebruik van duurzamere materialen, wat ze nog geschikter maakt voor een derde en vierde leven.

Eerlijk voor het milieu en voor mens en maatschappij

Milieu en mens

Alle gerevitaliseerde en tweedehands producten die ons Circulaire Centrum verlaten, noemen we ‘Fair Furnished’. Dit betekent letterlijk ‘eerlijk ingericht’ en dat komt op meerdere manieren tot uiting. Fair Furnished staat voor duurzaam meubilair met een minimale milieu-impact. De keuze voor circulaire meubels leidt doorgaans tot minder uitstoot; hergebruik vermijdt nieuwe productieprocessen en bij revitalisatie zijn minder grondstoffen nodig dan voor nieuw meubilair. In ons Circulaire Centrum (locatie Emmen) houden we maximaal rekening met duurzaamheid. We gebruiken lokale grondstoffen, duurzame energie en beperken transportbewegingen tot een minimum. Meer dan 3.000 zonnepanelen leveren elektriciteit voor de productie van bijvoorbeeld groene waterstof. Daarnaast dragen we bij aan de biodiversiteit, met als voorbeeld het GreenField in Emmen, waar we gewassen telen voor nieuwe bio-based grondstoffen.

Social return en kwaliteit

Fair Furnished is niet alleen een milieubewuste keuze, maar ook een eerlijk verhaal op sociaal en economisch gebied. Bij de totstandkoming betrekken we bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals leerlingen van praktijkscholen. Een deel van het GreenField in Emmen is aangewezen als voedseltuin waar we groente en fruit verbouwen voor de voedselbank. We garanderen kopers en eindgebruikers van Fair Furnished producten dat deze kwalitatief niet onderdoen voor nieuwe producten. Dit komt doordat we werken met dezelfde vakkundige metaalbewerkers, houtbewerkers, stoffeerders en geavanceerde productiemiddelen als bij de productie van nieuw meubilair. Het Fair Furnished label garandeert, onafhankelijk van het originele fabricaat, dat de kwaliteit en garantie minstens gelijk zijn aan die van nieuwe producten. Een eerlijk verhaal voor milieu, mens en maatschappij!

a fair furniture company