Circulaire inrichting

Bedrijven kunnen een enorm verschil maken op het gebied van milieu en duurzaamheid. Daarom ondernemen wij bij Be by Bèta op een circulaire manier. Wij hebben ons bedrijf ingericht met oog op design, ergonomie en natuurlijk duurzaamheid. En dat is belangrijk, want zelfs onze overheid heeft het doel gesteld om Nederland in 2050 volledig circulair te maken. Wij vertellen hoe circulair ondernemen wordt toegepast bij Be by Bèta.

Circulair ondernemen

Bij Be by Bèta passen wij circulair ondernemen toe in het gehele productieproces. Wij selecteren de toeleveranciers niet alleen op hun duurzame ambities, maar ook op wat ze daadwerkelijk realiseren. Om die reden hebben we beste materialen en de mooiste stoffen. Daarnaast maken wij gebruik van gerecyclede materialen. Zo bestaat de bureaustoel Be Brave 200 bijvoorbeeld voor meer dan de helft uit gerecycled materiaal. En als dat al niet duurzaam genoeg is, kan je tevens de levensduur van een bureaustoel verlengen. Hiervoor hebben wij het Be Clean onderhoudsprogramma opgezet. De stoel wordt hierbij gereinigd van bacteriën, fijnstof en huisstofmijt én de stoffering gaat hierdoor een stuk langer mee.

Circulair ondernemen kan op allerlei manieren. Het gaat het erom dat grondstoffen, onderdelen of producten zo min mogelijk hun waarde verliezen. Dit kan bijvoorbeeld door producten te hergebruiken in een andere vorm. Dan is een product weliswaar niet meer te gebruiken in de huidige staat, maar kan het wel verwerkt worden in de vorm van een ander product. Ook kan je onderdelen van producten hergebruiken om er iets nieuws van te maken. Op die manier gaat er zo min mogelijk verloren. Circulair ondernemen vergt dus wel wat creativiteit. Je moet verder kijken dan het oorspronkelijke product.

Merkonafhankelijk revitaliseren

Of het nu gaat om het revitaliseren van Be by Beta (bureau)stoelen, of stoelen van een andere bureaustoelen fabrikant, wij kunnen de meeste kwaliteitsmerken bureaustoelen perfect revitaliseren.

a fair furniture company