Betekenis refurbished

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Bedrijven gaan om die reden steeds zuiniger met hun producten om, bijvoorbeeld door refurbished producten aan te bieden. Dit betekent letterlijk dat een product is gerenoveerd. Een mooie manier om oude producten te herstellen en er iets nieuws van te maken. En waarom ook niet?

Waarom refurbished nodig is

Refurbished producten kopen is een hele goede duurzame ontwikkeling. Kopen is makkelijker dan ooit. Zodra de levenscyclus van een product voorbij is of je bent erop uitgekeken, kan je eenvoudig iets nieuws kopen. Dat is enerzijds positief, maar anderzijds ook niet. Het produceren van een product kost veel grondstoffen en energie. Door iets weg te gooien gaat dat eigenlijk verloren. Dat is niet altijd terecht, want met een kleine reparatie kunnen producten nog wel een ronde mee. En daar komen refurbished producten in beeld.

Een refurbished product is dus een ‘oud product’ dat volledig wordt opgeknapt. Dit gaat in zoverre dat het lijkt als nieuw. Een zeer slimme, duurzame ontwikkeling;  voor iets minder geld ontvang je een product dat net zo goed is als een nieuw product, maar dan met een beetje ‘karakter’. Sterker nog, in sommige markten staat refurbished zo goed als gelijk aan nieuw. Daarom is het maken en het gebruik van refurbished producten inmiddels overgelopen tot andere markten, zo ook bij Be by Bèta.

Wat betekent refurbished bij Bè By Beta?

Bij Be by Bèta staat refurbished voor duurzaamheid en creativiteit, oftewel Be Green. Ben je toe aan iets anders of is de levenscyclus van de stoel voorbij? Dan nemen wij deze graag van je over. Dit scheelt een hoop gedoe en geeft ons tevens de mogelijkheid om er nieuw leven in te blazen. Dit doen we door de stoel te controleren, repareren en herstofferen. Wanneer de stoelen zo goed als nieuw zijn, krijgen ze een tweede kans via verschillende refurbish kanalen. Valt de stoel niet meer te redden? Dan gebruiken we losse componenten. Als er dus een zitting of een leuning stuk gaat na de vrijdagmiddagborrel, dan kan die gemakkelijk vervangen worden en hoeft er geen nieuwe stoel worden gekocht. De hoge modulariteit en demontabelheid van onze stoelen dient dus niet alleen voor personalisatie, maar ook voor een beter milieu.

Een andere creatieve manier waarop wij de Be by Bèta stoelen hergebruiken is door onderdelen te verwerken in een heel ander product. We verwerken het schuim van de zittingen tot judomatten, het staal wordt geperst en hergebruikt voor buisframes, het plastic wordt versnipperd en de kruisvoeten worden gebruikt voor verlichtingsarmatuur. Daarnaast maken we van de restmaterialen hoezen voor onze stoelen, zodat we zonder plastic kunnen bezorgen.

De term refurbished nemen wij dus heel serieus. Onze stoelen worden gemaakt van de beste materialen en verdienen daarom meer dan één ronde. Lees meer over onze Be Green aanpak.

a fair furniture company