Zitcomfort

Bij het kopen van een stoel denk je vaak maar aan een ding: hij moet gewoon lekker zitten. En dat is op zich best een betrouwbare gedachte om een stoel op uit te kiezen. Comfortabele stoelen zijn, als het goed is, vaak ook ergonomisch verantwoord. Bij de stoelen van Be By Bèta is dat niet anders, bovendien streven we erna om bij de productie van onze stoelen comfort te combineren met ergonomie, voor optimaal gebruik.

Wat is nu zitcomfort?

Ten eerste voldoen onze stoelen uiteraard aan de ergonomische richtlijn NPR 1813, vaak betekent dit ook een beter zitcomfort. Een betere zithouding zorgt er immers voor dat de drukverdeling op de gewrichten minimaal is. Dit wordt onder andere bereikt door de personalisatie van onze stoelen. Ze zijn op veel manieren af te stellen waardoor een hoog zitcomfort kan worden bereikt voor iedereen. Het is daarbij zelfs mogelijk om specifieke onderdelen er bij te zetten of weg te halen. Zo kan je van een bureaustoel bijvoorbeeld, een luxe vergaderstoel maken.

Ergonomisch zitcomfort

Onze stoelen zijn voorzien van een vormschuim waarbij de voorkant iets afgevlakt is. Hierdoor kun je ergonomisch verantwoord hoger zitten zonder dat de onderkant van je bovenbenen wordt afgekneld door een te recht zitvlak. Ook is er een uitsparing gemaakt voor het staartbotje, waardoor de drukverdeling nog beter is en dus nog meer comfort! Naast een extra comfort laag tussen het vormschuim en de stoffering, zijn onze stoelen ook voorzien van luchtdoorlatende stof aan de zijkant van de zittingen. Hierdoor kan lichaamswarmte gemakkelijk worden afgevoerd en wordt de zitting minder snel vies.

a fair furniture company